De iPhone 9 wordt een groot success

Als we het internet mogen geloven dan wordt de iPhone 9 een knaller. Iedereen voorspelt dat de iPhone 9 veel meer zal worden verkocht dan de iPhone Xs. Ze denken zelfs dat het de meest begeerde iPhone zal worden van 2018. Sommige analysten voorspellen zelfs dat de populariteit zo groot zal zijn dat het wel de meest verkochte iPhone ooit word. Maar voordat we teveel geloven wat de hype zegt, zullen we eventjes nagaan waarom je in godsnaam een iPhone 9 zou willen kopen.

Wat is er zo speciaal aan de iPhone 9?

Om te beginnen, zal de iPhone 9, die zal worden bekent gemaakt op het 12 september evenement van Apple in het Steve Jobs theater anders.

Als je een Apple fan bent dan heb je wel gemerkt dat Apple zich vasthield aan hetzelfde ontwerp. De uiterlijke verschillen van de eerste generaties iPhones tot de laatste iPhone 8 waren echt klein. Het scherm werd wel iets groter er kwam een Plus versie en de toestellen werden iets dunner, maar anders waren het vooral interne specificaties die veel beter werden zoals de Camera, processor, RAM en ook hun IOS.

Dit zal bij de nieuwe iPhone 9 helemaal anders liggen. Als we de geruchten mogen volgen van bijvoorbeeld macrumors en 9to5 dan zal het nieuwe model echt er uiterlijk helemaal uitzien als de Iphone X. Dus een kleine notch bovenenaan en voor het grotendeel uit 1 scherm bestaan. Het zal ook geen thuisknop hebben zoals de iPhone X en ook geen touchID meer maar een gezichtsherkenning met FaceID versie 1. Terwijl de Iphone Xs de FaceID versie 2 zal bevatten.

Ik hoor je zeggen dit is allemaal wel ok, maar waarom zou ik deze iPhone kopen en waarom zal iedereen hem willen zoals je beweert in het artikel.

Het is heel simpel:

iPhone 9 zal goedkoop zijn!

Ik hoor je ook al afvragen hoe kan de iPhone 9 prijs nu voordelig zijn? Ja we beseffen ook dat Apple, Apple blijft. Maar de componenten van het budget-toestel zijn goedkoper dan die van de iPhone X en de iPhone Xs. Als je naar het scherm kijkt van de iPhone Xs bestaat deze uit een OLED scherm, maar Apple gebruikt voor de iPhone 9 een LCD scherm wat een hoop in productie kosten scheelt. De iPhone 9 zit ook in een aluminium frame, en maar 1 camera.

Ook hebben we vernomen dat 3D touch niet aanwezig is in dit toestel.

Door al deze goedkopere onderdelen kan Apple het prijskaartje van de iPhone 9 een stuk omlaag brengen. Analysten verwachten dat de prijs van de iPhone rond de 800 euro zal liggen en dit scheelt toch ongeveer 300 euro met de iPhone X.

Als je toch prijzen wilt vergelijken, gebruik onze handige tool hierdoor is het makkelijk om prijzen van de iPhone 9 en de iPhone Xs te vergelijken:

iPhone Xs prijzen vergelijken