iPhone 8 en iPhone X zijn de Snelste Telefoons

Het 'Bionic' gedeelde in de naam van Apple's A11 Bionic chip is niet alleen voor de show. Het is de krachtigste processor dat ooit in een mobiele telefoon gestopt is.  

Tom's Guide heeft de chip (die je kan terugvinden in de iPhone 8, iPhone 8 plus en de iPhone X) getest met synthetische benchmarks en andere test omgevingen, en het verslaat elke Android phone die ze ooit hebben getest.

Een snelle indruk: De A11 Bionic is een 6 core CPU, met 2 performance cores die een prestatieverhoging van 25% beloven en 4 high-efficiency cores die een verbetering van 70% beloven ten opzichte van de A10 Fusion-chip van de iPhone 7. Last but not least is een door Apple ontworpen GPU die zou moeten 30% sneller zijn dan de voorganger.

Geekbench 4

Tom's Guide is begonnen met het testen van de iPhone 8, iPhone 8 plus en iPhone X met Geekbench , dit meet de algemene prestatie. 

De iPhone 8 verslaat de Samsung's Galaxy Note 8 die momenteel gezien is als de snelste android smartphone op de markt. In de multi core deel van de test, heeft de iPhone 8 10,170 dat is 54% sneller dan de Samsung Galaxy Note 8 met 6564. De iPhone X scoorde 10,357 op dezelfde test. 

Het meest opmerkelijke aan de tests is dat de iPhone 8 zelfs de 13-inch Apple Macbook Pro met een 7de generatie i5 processor verslaat. Is geekbench 4 wel gemaakt om smartphones te vergelijken met computers?

Volgens de oprichter van Geekbench, John Pool, “het korte antwoord is ja, de scores zijn vergelijkbaar over verschillende platformen, dus als de iPhone 8 een hogere score heeft dan de i5, dan is de iPhone 8 sneller dan de i5”.

Alhoewel, Poole zei wel dat het belangrijk is om te weten dat laptops beter zijn in het leveren van duurzame prestatie over een langere periode, in tegenstelling tot kortere maximale burstprestaties die benchmarks als Geekbench 4 zijn ontworpen om te meten. Met andere woorden, de iPhone 8 heeft gewoonljik geen thermische- en warmteafvoer nodig om uw laptop te vervangen.

Geen idee wat de prijs is van de nieuwste iPhone?
Vergelijk makkelijk prijzen van de volgende modellen:

3DMark IceStorm Test

De volgende test dat ze bekeken hebben is de 3DMark, deze test bekijkt de grafische prestaties. De iPhone 8 scoorde 62,532, en de iPhone 8 Plus zelfs hoger, 64,412. Vergelijk dat met de Galaxy Note 8's score van 39,834 en de OnePlus 5's score van 39,576. 

Video Editing 

Als je je afvraagt wat dit nu allemaal betekent, hebben we goed nieuws voor de kopers van een iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X, en slecht nieuws voor al de rest. Om de echte werking te laten zien van de nieuwe chip van Apple heeft Toms Guide de A11 chip echt uitgebuit. Ze hebben een 4K video opgenomen vanop een drone, met een iPhone 8, Galaxy Note 8 en de Galaxy S8+, Dan extra transities en effecten teoegevoegd aan de video om het erna te exporteren en de video op te slaan. 

De iPhone 8 en de iPhone X deden er 42 seconden over, terwijl het voor de Note 8 meer dan 3 minuten duurde. The Galaxy S8+ heeft er meer dan 4 minuten over gedaan. 

Groot Bestand Openen? 

Hoe gaat het bij het openen van grote bestanden? Toms Guide heeft  een 5.1 MB PDF bestand gedownload naar de iPhone 8 en de Galaxy Note 8 en ze beide geopent met hun originele file managers (de apple files app en de my files app). Gemiddeld was de iPhone 8 onder de 0,8 seconden, terwijl de Note8 er gemiddeld 6.41 seconden over deed.

De iPhone 8 opende ook meer 'demandig' applicaties sneller dan zijn voorgangers en door de beste Android telefoon op dit moment, alhoewel deze verschillen minder dramatisch waren. Het duurde ongeveer voor de iPhone 8 11 seconden om het spel injustice 2 te laden in vergelijking met 14.53 seconden voor de iphone 7 Plus en 19 seconden voor de Note 8. 

Natuurlijk, zijn er verschillende mogelijkheden om prestatie van een telefoon te meten, maar gebaseerd op de testresultaten van Tom's Guide kunnen we makkelijk zeggen dat de nieuwe iPhone 8 en iPhone X de snelste telefoons zijn die ooit zijn gemaakt.

Als je het volledige artikel in het Engels wil lezen ga hier naar Tom's Guide


Afbeeldingen van Tom's Guide.