iOS12 Geruchten geven een voorproefje op de komende wijzigingen

Elk jaar is er een nieuwe software update van Apple. Dit jaar is dit de iOS12, we weten nog niet exact aan wat we ons kunnen verwachten. Maar er zijn een aantal gelekte bronnen waarin we een voorproefje kunnen zien van de komende update.

Als de geruchten waar zijn dan komen er veel nieuwe functies in deze iOS12. Eerst en vooral komen er apps die zullen werken op het totale ecosysteem van Apple (dus ook op Macs). Alsook een nieuwe gezondheid-app waarin ouders kunnen zien hoeveel tijd hun kinderen spenderen met hun tablet / telefoon. Er zullen ook nieuwe functies beschikbaar zijn in de animojis applicatie.

Alhoewel, zijn er een aantal functies die het niet hebben gehaald in de nieuwe iOS12. Verbeteringen zoals een herontwerp van het thuis scherm voor iPhone, iPad en CarPlay samen met een nieuwe foto applicatie die foto's aanbeveelt, hebben het niet gehaald in deze update. 

iphone x geruchten ios12

Bloomberg rapporteert in deze post dat de features zijn uitgesteld nadat Apple heeft beslist dat het zijn eigen interne processen voor het ontwikkelen en introduceren van nieuwe producten moet updaten. Zoals veel software bedrijven, heeft Apple een reputatie van het pushen van zoveel mogelijk features in een update. In de toekomst wil Apple een langere view nemen door het focussen op tweejaarlijkse updates voor iPhone en iPad in plaats van de grote jaarlijkse updates. Alhoewel Apple nog steeds zijn software jaarlijks zal updaten zullen de ingenieurs een kans hebben om updates terug te pushen naar het jaar erna als ze niet klaar zijn. Dit zou moeten leiden tot een meer afgewerkte ervaring voor de eindgebruiker als er meer tijd is om aan de details te werken. Zodat Apple zijn hoge reputatie tot stand kan houden.

Craih Federighi heeft vorige maand deze nieuwe strategie voorgelegd aan zijn technisch team, volgens een bron die met Bloomberg sprak. het team krijgt nu meer tijd om aan nieuwe functies te werken en om ervoor te zorgen dat de infrastructuur die het systeem ondersteunt sterk en veilig genoeg is om voortdurende ontwikkeling te ondersteunen. Als zodanig moeten de functies die we verwachten van de geruchten van de iOS 12 beter gepolijst zijn dan bij eerdere releases - ondanks het feit dat we misschien een minder revolutionaire versie met iOS 12 zullen zien dan we bij vorige versies zagen.

Volgens een van de bronnen van de iOS 12-geruchten rond ontwikkeling, 'Deze verandering is omdat Apple begint te beseffen het zijn targets dat het gepland heeft niet kan halen en daarom zijn strategie moet veranderen". Deze nieuwe strategie herkent de problemen van hun oud agressief schema. Hierdoor zal dit leiden tot minder stress voor de ingenieurs en uiteindelijk leiden tot een betere iOS-omgeving.
 
De geruchten van iOS 12 over een minder veelzijdige update wijken sterk af van de eerdere filosofie van Apple, met meer nadruk op verfijning in plaats van het pushen van feature na feature. Sommige Apple-software is vatbaar geworden voor fouten, waarbij sommige van die kritieke beveiligingsfouten zijn die snelle patching vereisten. Door de extra tijd te nemen om de functies te ontwikkelen die we van deze geruchten in iOS 12 te zien krijgen, kan Apple proberen te verhelpen om problemen op te lossen die het gevolg zijn van een voortijdige release.

Over het algemeen vertegenwoordigen de iOS 12 geruchten over ontwikkeling een grote culturele verschuiving voor het bedrijf. Belangrijker dan het nieuws over nieuwe functies is, het nieuws dat Apple naar het complete plaatje kijkt en de overkoepelende ervaring van een iOS-product op de eerste plaatst zet in plaats van update na update te pushen en vervolgens patch na patch moeten uitbrengen om de problemen met eerdere releases op te lossen.
 
Hoewel de geruchten van iOS 12 interessant zijn om te overwegen, is de aanstaande versie van iOS 11.3 veel directer. Apple heeft veel werk verzet bij de lancering van deze nieuwe update, gelet op het public relations fiasco waarmee ze te maken hebben gehad met het vertragen van oudere iPhones. Vanwege het probleem van het ouder worden van batterijen, had Apple zich afgesnoerd over iOS-apparaten om willekeurige crashes te voorkomen. Hun gebrek aan transparantie met betrekking tot de praktijk had enkele grote problemen veroorzaakt voor het bedrijf, waardoor ze zich publiekelijk verontschuldigden, de prijs van batterij vervangingen verlaagden en een batterij beheerfunctie in deze aankomende update implementeren.

De iOS 12-geruchten laten een aantal veranderingen zien in het Apple-ecosysteem waardoor het meer verbonden wordt op meerdere platforms, maar veel mensen kijken uit naar het vermogen om meer controle te nemen over de gezondheid van hun telefoon. Door de levensduur van telefoons te verlengen - mits mensen bereid zijn het risico te nemen van een crashend apparaat - kan Apple wat goodwill terugwinnen en zichzelf op een meer solide ondergrond begeven.

Insert Image