Hoe te controleren of de batterij in je iPhone moet worden vervangen

Als je je telefoon een paar jaar hebt, kan je batterij beginnen te verslijten. Bekijk onze korte handleiding om te zien of uw batterij aan het einde van zijn leven zou kunnen komen, wat je eraan zou kunnen doen en hoe u er het maximale uit kunt halen.
iphone batterij

Alle oplaadbare batterijen verliezen hun effectiviteit na verloop van tijd en helaas is de batterij voor uw iPhone geen uitzondering. Naarmate de batterij ouder wordt, kan het zijn dat u vaker moet gaan opladen, de batterij minder lang meegaat of u zelfs onverwachts uw telefoon moet afsluiten.

Zodra de batterij van je iPhone de 500 volledige ladingen doorstaan heeft, wordt aangeraden dat u deze vervangt. Helaas geeft iOS niet aan hoe vaak uw huidige batterij is opgeladen, maar er zijn nog andere manieren om de gezondheid van uw batterij te controleren.

Apple heeft beloofd dat het begin 2018 een iOS-software-update zal uitbrengen met nieuwe functies die “gebruikers meer zichtbaarheid geven in de gezondheid van de batterij van hun iPhone, zodat zij zelf kunnen zien of de toestand van de batterij de prestaties beïnvloedt”.

Apple merkt op dat het aantal keren dat een batterij is opgeladen “niet de enige factor is in dit proces van chemische veroudering” – “gebruik van het apparaat” en “het achterlaten of opladen van een batterij in een warme omgeving” kan ertoe leiden dat een batterij sneller verouderd.

Na bekritiseerd te zijn voor het vertragen van oudere iPhones in een poging om shutdowns veroorzaakt door falende batterijen te stoppen, heeft Apple de prijs verlaagd van het vervangen van een oudere iPhone-batterij.

Hoe u kunt controleren of de batterij van uw iPhone moet worden vervangen

  1. Ga naar de app Instellingen.
  2. Ga dan naar de batterij.
  3. Als de iPhone-batterij moet worden vervangen, wordt bovenaan de pagina een bericht weergegeven met de waarschuwing dat uw batterij moet worden nagekeken.

iphone opladen kabel

Als boven aan de pagina een waarschuwing wordt weergegeven met de suggestie dat uw batterij moet worden onderhouden, geeft dit aan dat uw batterij ongeveer of meer dan 500 voltooide oplaad cycli heeft bereikt.

Als je dit bericht ziet, maak je dan niet te veel zorgen. U kunt doorgaan met het gebruik van uw telefoon, maar u kunt een verminderde oplaadcapaciteit en enkele kleine stabiliteitsproblemen ervaren als de batterij bijna leeg is. Uw batterij laten nakijken door een officiële onderhoudstechnicus is de beste manier om verder te gaan, wat ertoe kan leiden dat u een nieuwe batterij krijgt of dat uw huidige wordt gerepareerd als er problemen zijn.

Hier zijn enkele aanwijzingen dat uw iPhone een nieuwe batterij nodig heeft: minder achtergrondverlichting dan normaal; lager luidsprekervolume; stotterend scherm tijdens scrollen; framerate-reductie in sommige game-apps; en langere app-lanceringstijden.

Als u onder AppleCare valt, kunt u ervoor zorgen dat uw batterij zonder extra kosten wordt vervangen, ervan uitgaande dat deze momenteel slechts 80% of minder van zijn oorspronkelijke lading bevat.

Als je een iPhone 6 of 6S hebt, kom je in aanmerking voor het batterijvervangingsprogramma van Apple, waarbij het bedrijf je batterij in 2018 zal vervangen voor een kleine vergoeding. De wachttijden zijn echter lang, dus we raden aan dat je in 2018 tot later in het jaar wacht voordat je je batterij veranderd.

Hoe de levensduur van de batterij van een iPhone te maximaliseren

Als u ervoor wilt zorgen dat uw batterij zo lang mogelijk meegaat totdat u de kans krijgt om deze te laten vervangen, probeer dan de volgende suggesties:

  • Schakel locatieservices uit.
  • Schakel app-vernieuwing achtergrond uit.
  • Zorg dat Auto-Brightness is ingeschakeld.
  • Gebruik de vliegtuigmodus als u geen verbinding met internet hoeft te maken.

We hebben hier nog veel meer tips over het besparen van de levensduur van de batterij op uw iPhone.

Als je echt wanhopig bent om wat meer kilometers uit je iPhone te halen, denk dan even na over een Smart Battery-hoes. Deze beschermen uw telefoon net als een gewone hoes, maar kunnen ook uw telefoon opladen wanneer u het nodig hebt.