iPad 9.7in (2018) release-datum, prijs & specificaties, geruchten

Wat heeft Apple in petto voor de opvolger van de 9,7-inch iPad van 2017? We verzamelen alle geruchten over de nieuwe iPad voor 2018, van releasedatum tot prijs en specificaties.

Apple kondigde in 2017 drie nieuwe iPads aan: een paar Pro-modellen in de zomer en de iPad 9.7in, die in maart verscheen. We waren niet helemaal overtuigd van de 9.7in, die goedkoop was, maar toch wel zo voelde, maar hij was enorm populair en de consument wil graag zien wat Apple de volgende keer bedenkt.

In dit artikel ronden we alle geruchten over de nieuwe iPad 9.7 in 2018, van de waarschijnlijke releasedatum tot prijs- en technische specificaties. Voor advies met betrekking tot de huidige opstelling, zie onze iPad koopgids.

Release Datum

Lente 2018 ziet eruit als een redelijke gok. Digitimes meldt dat de volgende budget 9.7 iPad “mogelijk in het tweede kwartaal van 2018 arriveert”: dat zou ergens tussen april en juni zijn. Bloomberg, aan de andere kant, merkt tijdens het bespreken van de chipstrategieën van Apple op dat de volgende iPad waarschijnlijk tegen het einde van 2018 zal verschijnen.

Houd er echter rekening mee dat 2017, met zijn drie iPads, een ongewoon druk jaar was voor de tabletdivisie van Apple. Slechts één iPad kwam uit in 2016, en de algemene consensus was dat iPads een steeds belangrijker onderdeel van de portfolio van het bedrijf werden.

We denken dat het succes van dit apparaat Apple zal aanzetten om meer tablets te maken, maar er niet afhankelijk van is om updates zo vaak te maken als voor iPhones, bijvoorbeeld – vooral omdat low-end tablets zoals het 9.7-model minder nodig hebben van de nieuwste componenten.

Design

Het enige dat we willen van de 9.7 in 2018 is een gelamineerd scherm. We hadden het niet zo voor het onbeschermde scherm op het model van 2017 (een verrassende terugval, aangezien iPad Air 2 zelfs in 2015 een gelamineerd scherm had), omdat het lichtjes boog toen je erop drukte, en het voelde aan als plastiekachtig en goedkoop.

Anders dan dat, worden er geen grote ontwerpinnovaties verwacht of in het bijzonder gewenst van wat een aantrekkelijk goedkope (naar de maatstaven van Apple) middelgrote tablet is. Apple heeft de laatste jaren niet zoveel gedaan met het ontwerp van zijn premium Pro-tablets, dus verwacht het niet van het budgetmodel.

Specs

Als Apple van plan is om de prijs laag te houden, verwacht dan voorzichtige incrementele verbeteringen aan de specificaties: als u op zoek bent naar de absoluut nieuwste processorchips, is dit bijvoorbeeld niet het product voor u.

De 9.7 in 2017 had een A9-processor, die anderhalf jaar oud was toen het apparaat voor het eerst werd gelanceerd. We hopen dat Apple in de update van 2018 zou kunnen uitrekken naar een A10 Fusion (of A10X, zoals in de Pro-modellen van 2017), maar elke variant op de A11 Bionic die op de iPhone 8 en X verscheen, lijkt een schot in de roos.

Na een top van 128 GB aan opslag in 2017, krijgt de 9.7in deze keer een optie van 256 GB (ter vergelijking: de Pros gaan omhoog naar 512 GB); We verwachten dat 128 GB meer dan genoeg ruimte is voor mensen op de markt voor apparaten op dit niveau, maar het neveneffect zou zijn om de instapconfiguratie naar 64 GB te brengen.

Ten slotte voelt de camera aan de voorzijde zich momenteel duidelijk zwak aan op 1,2 MPa: de Pro-modellen hebben 7 MP selfie-camera’s, evenals alle iPhones vanaf de 7. Dit zou een hobbel tot 5Mp kunnen opleveren, en we zouden blij zijn als dat zo zou zijn.

Echter, als de geruchten over prijzen te geloven zijn, kan Apple de specificaties bijna hetzelfde houden als het model van 2017, en er in plaats daarvan op focussen om het uit te krijgen tegen de laagst mogelijke kosten.

About the Author Gertjan De Grootte

Leave a Comment: