iPad 9.7in (2018) release-datum, prijs & specificaties, geruchten

Wat heeft Apple in petto voor de opvolger van de 9,7-inch iPad van 2017? We verzamelen alle geruchten over de nieuwe iPad voor 2018, van releasedatum tot prijs en specificaties.

Apple kondigde in 2017 drie nieuwe iPads aan: een paar Pro-modellen in de zomer en de iPad 9.7in, die in maart verscheen. We waren niet helemaal overtuigd van de 9.7in, die goedkoop was, maar toch wel zo voelde, maar hij was enorm populair en de consument wil graag zien wat Apple de volgende keer bedenkt.

In dit artikel ronden we alle geruchten over de nieuwe iPad 9.7 in 2018, van de waarschijnlijke releasedatum tot prijs- en technische specificaties. Voor advies met betrekking tot de huidige opstelling, zie onze iPad koopgids.

Release Datum

Lente 2018 ziet eruit als een redelijke gok. Digitimes meldt dat de volgende budget 9.7 iPad “mogelijk in het tweede kwartaal van 2018 arriveert”: dat zou ergens tussen april en juni zijn. Bloomberg, aan de andere kant, merkt tijdens het bespreken van de chipstrategieën van Apple op dat de volgende iPad waarschijnlijk tegen het einde van 2018 zal verschijnen.

Houd er echter rekening mee dat 2017, met zijn drie iPads, een ongewoon druk jaar was voor de tabletdivisie van Apple. Slechts één iPad kwam uit in 2016, en de algemene consensus was dat iPads een steeds belangrijker onderdeel van de portfolio van het bedrijf werden.

We denken dat het succes van dit apparaat Apple zal aanzetten om meer tablets te maken, maar er niet afhankelijk van is om updates zo vaak te maken als voor iPhones, bijvoorbeeld – vooral omdat low-end tablets zoals het 9.7-model minder nodig hebben van de nieuwste componenten.

Design

Het enige dat we willen van de 9.7 in 2018 is een gelamineerd scherm. We hadden het niet zo voor het onbeschermde scherm op het model van 2017 (een verrassende terugval, aangezien iPad Air 2 zelfs in 2015 een gelamineerd scherm had), omdat het lichtjes boog toen je erop drukte, en het voelde aan als plastiekachtig en goedkoop.

Anders dan dat, worden er geen grote ontwerpinnovaties verwacht of in het bijzonder gewenst van wat een aantrekkelijk goedkope (naar de maatstaven van Apple) middelgrote tablet is. Apple heeft de laatste jaren niet zoveel gedaan met het ontwerp van zijn premium Pro-tablets, dus verwacht het niet van het budgetmodel.

Specs

Als Apple van plan is om de prijs laag te houden, verwacht dan voorzichtige incrementele verbeteringen aan de specificaties: als u op zoek bent naar de absoluut nieuwste processorchips, is dit bijvoorbeeld niet het product voor u.

De 9.7 in 2017 had een A9-processor, die anderhalf jaar oud was toen het apparaat voor het eerst werd gelanceerd. We hopen dat Apple in de update van 2018 zou kunnen uitrekken naar een A10 Fusion (of A10X, zoals in de Pro-modellen van 2017), maar elke variant op de A11 Bionic die op de iPhone 8 en X verscheen, lijkt een schot in de roos.

Na een top van 128 GB aan opslag in 2017, krijgt de 9.7in deze keer een optie van 256 GB (ter vergelijking: de Pros gaan omhoog naar 512 GB); We verwachten dat 128 GB meer dan genoeg ruimte is voor mensen op de markt voor apparaten op dit niveau, maar het neveneffect zou zijn om de instapconfiguratie naar 64 GB te brengen.

Ten slotte voelt de camera aan de voorzijde zich momenteel duidelijk zwak aan op 1,2 MPa: de Pro-modellen hebben 7 MP selfie-camera’s, evenals alle iPhones vanaf de 7. Dit zou een hobbel tot 5Mp kunnen opleveren, en we zouden blij zijn als dat zo zou zijn.

Echter, als de geruchten over prijzen te geloven zijn, kan Apple de specificaties bijna hetzelfde houden als het model van 2017, en er in plaats daarvan op focussen om het uit te krijgen tegen de laagst mogelijke kosten.

Hoe verbeter je de levensduur van je batterij in een iPhone of iPad

Slechte levensduur van de iOS-batterij heeft je in de steek gelaten? Hier laten we je 38 eenvoudige tricks zien om meer batterijlevensduur te krijgen van je iPhone of iPad met iOS 10.

Een van de onontkoombare waarheden van de moderne technologie is de neiging om regelmatig te zuigen van het elektriciteitsnetwerk, als een soort gekke elektronische vampier. U zou uw iPhone of iPad als de meest verbazingwekkende technologie ter wereld kunnen beschouwen, maar het is weinig meer dan wat metaal-en-glasplaten als de batterij leeg is. Gelukkig hoeft het niet zo te zijn.

In dit gigantische artikel hebben we een aantal schitterende batterij besparende trucs en tips waarmee je de hele dag kunt blijven werken, of je nu een iPhone of een enorme iPad Pro gebruikt.

Houd er natuurlijk rekening mee dat er mogelijk iets mis is met de batterij van je iPhone. Maak je echter geen zorgen, want in november 2016 kondigde Apple een gratis batterij vervangingsprogramma aan voor de iPhone 6s.

Dit zijn de beste manieren om de batterijduur van je iPhone of iPad te verbeteren, van systeemomvattende instellingen die het waard zijn om te worden aangepast tot apps van derden die je moet stoppen of gebruiken om de batterij te sparen. We hebben dit artikel voor iOS 10 bijgewerkt, maar veel van de tips werken voor iOS 9, iOS 8 en iOS 7.

1. Doe niet de moeite om apps te stoppen

Laten we beginnen met het verjagen van een batterijbesparende mythe.

iPhone-gebruikers hebben de neiging om apps te sluiten die we niet gebruiken, omdat dit een logische manier lijkt om te voorkomen dat ze de batterij leegzuigen. (Als je een app wilt sluiten, tik je dubbel op de startknop en veeg je omhoog op de app die je wilt sluiten.)

Maar blijkbaar is dit toch niet zo’n goed idee. Apple Store Genius Scotty Loveless legt uit dat wanneer je een app afsluit, je deze uit het RAM-geheugen haalt, wat betekent dat wanneer je het opnieuw opent, de iPhone het opnieuw in het geheugen moet laden. “Door al dat laden en lossen wordt uw apparaat zwaarder belast dan het gewoon zo te laten”, schrijft hij.

Inderdaad heeft Apple zelf – in de persoon van software chief Craig Federighi – bevestigd dat apps afsluiten niets doet voor de levensduur van de batterij.

Tim Cook werd in een e-mail gevraagd: “Stop je vaak met multitasking-apps en is dit noodzakelijk voor de levensduur van de batterij? Ik wil alleen maar dat je deze controverse tot rust brengt!” En Federighi antwoordde “Ik weet dat je het Tim vroeg, maar ik zal op zijn minst mijn input aanbieden: Nee en Nee.”

Loveless voegt eraan toe dat onze vrees dat apps de levensduur van de batterij verlengen, zelfs wanneer we ze niet gebruiken, ongegrond is, omdat ze alleen op de achtergrond zullen worden bijgewerkt als ze zijn ingesteld op Achtergrondvernieuwing van apps.

“Tenzij u achtergrondvernieuwing hebt ingeschakeld, mogen uw apps niet op de achtergrond worden uitgevoerd, tenzij ze muziek afspelen, locatiediensten gebruiken, audio opnemen of de sluwste van allemaal: controleren op inkomende VoIP-gesprekken, zoals Skype. deze uitzonderingen, behalve de laatste, zullen een pictogram naast uw batterijpictogram plaatsen om u te waarschuwen dat het op de achtergrond draait “, legt hij uit.

2. Schakel de energiebesparende modus in

In iOS 10 (en iOS 9) is er een functie met de naam Low Power Mode die de algehele stroomvereisten verlaagt en uw batterij langer laat meegaan. Apple beweert dat je met deze modus drie extra uren batterijduur van je iPhone kunt krijgen.

Low Power Mode is geen standaardoptie die automatisch op de achtergrond gebeurt. Het wordt automatisch aangeboden wanneer je batterijniveau 20% resterend bereikt: je ziet een waarschuwing knipperen en de optie om de energiebesparende modus in te schakelen. Doe dit en u zult merken dat de batterijindicator oranje wordt in plaats van rood (of groen zou zijn als u voldoende vermogen had). De modus zal automatisch worden uitgeschakeld wanneer u meer dan 80% oplaadt.

Bij Birchtree hebben ze tests uitgevoerd en geconstateerd dat “mijn batterij gemiddeld in de normale modus op 17% stond om middernacht, maar in de Low Power-modus op 49%.”

Als je wilt, kun je de Low Power-modus inschakelen zonder te wachten tot je iPhone 20% bereikt. Ga naar Instellingen> Batterij en schakel de modus Laag stroomverbruik in.

Wanneer de energiebesparende modus is ingeschakeld, wordt het stroomverbruik verlaagd, wordt het ophalen van e-mail gestopt, wordt Hey Siri, achtergrondapp-vernieuwing, automatische downloads en enkele visuele effecten uitgeschakeld. We hebben al die functies al op onze iPhone uitgeschakeld en toch lijkt de Low Power-modus nog steeds een effect te hebben.

OPMERKING: deze tip is voor iPhone, niet voor iPad. iPads krijgen geen Low Power-modus.

3. Update iOS

Updaten van iOS is een nuttige oplossing voor alle doeleinden wanneer u kleine problemen ondervindt met een iPad of iPhone; Apple gebruikt de reguliere (gratis) updates van het besturingssysteem om fixes uit te rollen voor kwetsbaarheden, bugs en glitches, en het is heel goed mogelijk dat een probleem dat u ondervindt, kan worden opgelost met een eenvoudige OS-update. Dit omvat ook batterijproblemen.

Het is bijvoorbeeld bekend dat iOS 10.2.1 een bekend probleem met de batterij / het opladen oplost voor iPhone 6, iPhone 6s en de Plus-varianten van beide.

4. Moet uw batterij worden gerepareerd of vervangen?

iPhone-batterijen gaan niet voor altijd mee en de tijd zal komen dat uw apparaat door een specialist moet worden bekeken. U kunt echter  eerst de tips in dit artikel proberen voordat je een afspraak maakt met een Apple Genius.

Een recente iOS-update helpt u om nauwkeuriger advies te krijgen over wanneer de batterij van uw iPhone bijna leeg is. Naast de oplossing voor het probleem met de batterij / het opladen van iPhone 6 en iPhone 6s, brengt iOS 10.2.1 een handig waarschuwingssysteem in werking wanneer de batterij van uw apparaat moet worden gerepareerd of vervangen. Het bericht luidt: ‘Uw batterij heeft service nodig’.

5. Controleer het batterijgebruik

Een snelle manier om na te gaan of er echt een probleem is met de batterij in uw iPhone of iPad, is door naar Instellingen> Algemeen> Batterij te gaan en te wachten tot uw Batterijgebruiksrapport is geladen. Hiermee kunt u uw gebruiks- en stand-by-tijden controleren.

De gebruikstijd is hoe lang u het apparaat hebt gebruikt sinds de laatste keer opladen en Stand-by geeft de totale tijd aan die is verstreken sinds de laatste lading. Verwacht dat de gebruikstijd veel lager is dan in Stand-by (tenzij u uw iPhone non-stop hebt gebruikt sinds u de stekker uit het stopcontact hebt gehaald).

Om uw batterij te testen, noteert u de gebruiks- en stand-bytijden en zet u het apparaat in de slaapstand door op de aan / uit-schakelaar bovenaan te drukken. Controleer na vijf minuten de verandering in de tijden.

Als uw apparaat correct werkt, zou de gebruikstijd met minder dan een minuut gestegen moeten zijn, terwijl de stand-by tijd vijf minuten zou moeten bedragen. Als je de gebruiksduur met meer dan een minuut ziet stijgen, stopt iets je telefoon met slapen en heb je een probleem met de afvoer van de batterij.

Volgens Scotty Loveless is de kans groot dat een app of je e-mailinstellingen verantwoordelijk zijn voor het verbruik in plaats van dat de batterij of de iPhone in de fout gaat.

Probeer de volgende tips om onnodig verbruik te voorkomen wanneer uw iPhone of iPad niet in gebruik is. We hebben ook een aantal tips die de levensduur van de batterij zullen verlengen in situaties waarin u de extra boost nodig hebt.

7. Facebook en andere apps

Facebook is ervan beschuldigd een grote verbruiker te zijn op de iPhone en iPad in iOS, en zelfs Facebook zelf heeft toegegeven dat de iOS-app veel hulpmiddelen op de achtergrond gebruikt.

Een rapport dat in februari uit The Guardian naar voren kwam, beweert dat het verwijderen van de Facebook-app u tot 15% van de levensduur van de iPhone-batterij kan besparen. In plaats daarvan heeft u via de Safari-app toegang tot de Facebook-website.

Een snelle blik in uw logboek voor batterijgebruik (Instellingen> Batterij) geeft aan hoeveel batterijlevensduur Facebook verbruikt. Die van ons heeft 26% van de lading van onze iPhone gebruikt in de afgelopen 24 uur.

Vorig jaar werd Facebook beschuldigd van het laten leeglopen van de batterij, zelfs als iPhone-bezitters achtergrondverversing van apps hebben uitgeschakeld in Instellingen> Algemeen> Vernieuwing achtergrondapp. Facebook gaf de fout toe en loste het vervolgens op, maar problemen met het leegzuigen van de batterij zijn er nog steeds.

Terwijl je daar bent, kijk eens naar de batterijlevensduur van je andere apps.

8. Verlaag de helderheid

Die Retina iPad waarmee je sjouwt, heeft meer pixels dan een iMac. Zelfs het aantal pixels van een iPhone is vergelijkbaar met die van een MacBook Air. Het zou daarom geen verrassing moeten zijn dat het scherm een van de primaire stroomafvoeren van uw iOS-apparaat is.

Het oplichten van de pixels op het Retina-display van uw apparaat vereist veel energie. Tijdens het testen was overmatig schermhelderheid de grootste iPhone-batterijmoordenaar die we vonden. Bij volledige helderheid haalde een iPhone 5: 6 uur, 21 minuten tijdens het afspelen van 720p-video. Toen we het scherm op halve helderheid zetten, haalde de telefoon 9 uur en 48 minuten. Dat is een enorm verschil.

Gelukkig kun je wat levensduur van de batterij besparen door de helderheid van de iPhone aan te passen. Een snelle oplossing is het verlagen van de helderheid met behulp van de schuifregelaar in het Control Center, die toegankelijk is door omhoog te vegen vanaf de onderkant van het display. Sleep de schuifregelaar voor helderheid zo ver mogelijk naar links, maar met een instelling die uw apparaat nog steeds bruikbaar maakt.

Je zou ook de app Instellingen moeten openen, Display & Helderheid moeten zien en ervoor moeten zorgen dat Auto-Helderheid is uitgeschakeld, dit zal ervoor zorgen dat je telefoon de helderheid niet elke keer hoger zet als hij dit nodig acht. Hoewel Apple suggereert dat Auto-helderheid is ontworpen om de levensduur van de batterij te verlengen – als je merkt dat het inschakelen van Auto-helderheid op je iPhone-scherm dimt, dan kun je het waarschijnlijk het beste laten staan.

(In iOS 7 heette dit Wallpapers & Helderheid.)

9. Auto-lock

Terwijl het scherm aanstaat, verbruikt u stroom, dus zorg ervoor dat uw iPhone of iPad niet wakker is wanneer u het niet nodig hebt. Als u de maximale levensduur van de batterij wilt hebben, is het verstandig om de Auto Lock in te stellen op een ultra-lage 30 seconden – een optie die is toegevoegd bij de iOS 9-update (en aanwezig is in iOS 10).

Ga naar Instellingen> Algemeen> Auto-Lock (in iOS 10 vindt u deze in Instellingen> Weergave en helderheid> Auto-lock) en stelt u uw apparaat in op slaapstand na 30 seconden inactiviteit.

Dit zal de levensduur van de batterij aanzienlijk verbeteren. Als je de batterijduur van je iPhone echt wilt maximaliseren, probeer dan gewoon de Sleep / Wake-knop boven aan je iPhone aan te raken zodra je hem hebt gebruikt.

11. Schakel wifi uit

Als je nog steeds een mobiele verbinding nodig hebt maar kunt leven zonder wifi, kun je wifi uitschakelen door omhoog te vegen om Control Center weer te geven en op het wifi-pictogram te tikken om het uit te schakelen (als het wifi-pictogram uit is, wordt het zwart). Hiermee voorkom je dat je telefoon rond zoekt naar wifi-netwerken.

Er zijn een paar situaties waarin het vermijden van het gebruik van Wi-Fi de batterij leeg laat lopen. Als het Wi-Fi-signaal slecht is dan heeft uw iPhone meer kracht nodig om gegevens te verzenden en te ontvangen. Op dezelfde manier, als je zelden in een plaats bent waar je een Wi-Fi-hotspot kunt gebruiken, dan is er weinig zin in de iPhone er naar te laten zoeken. Schakel enkel Wi-Fi in als u een Wi-Fi wil gebruiken.

Merk wel op dat een iPhone minder stroom verbruikt voor de toegang tot gegevens via Wi-Fi dan bij het doen van dezelfde taak via 3G / 4G. Daarom citeert Apple de levensduur van verschillende batterijen voor 3G / 4G vaak in vergelijking met wifi, met een verschil van soms wel een paar uur.

Tik op Instellingen> Wi-Fi en zorg ervoor dat Ask to Join Networks is ingesteld op On. Dit helpt je om open netwerken te vinden om mee te verbinden.

12. Schakel Bluetooth uit

Als je Bluetooth hebt ingeschakeld, is de kans groot dat je het niet nodig hebt. Veeg omhoog in Control Center om te controleren of Bluetooth is ingeschakeld: als dit het geval is, ziet u het pictogram dat eruitziet als een B in wit gemarkeerd.

Bluetooth blijft meestal aan nadat een iOS-update is geïnstalleerd, dus je bent je misschien niet eens bewust dat het is ingeschakeld. Als dit het geval is, tikt u op het Bluetooth-pictogram om het uit te schakelen. U kunt ook op Algemeen> Bluetooth tikken en Bluetooth op Uit zetten.

Bluetooth wordt beschouwd als een batterijgoot. Als u deze niet gebruikt om verbinding te maken met een luidspreker, hoofdtelefoon of andere accessoire, schakelt u deze uit.

13. Schakel AirDrop uit

Eén iPhone-service waarvoor Bluetooth nodig is, is AirDrop. Terug toegevoegd in de lancering van iOS 7, laat AirDrop u toe om foto’s en andere bestanden van en naar nabije iPhones over te zetten met dezelfde functie ingeschakeld. Helaas is het een batterijmoordenaar, vanwege de manier waarop AirDrop dichtbijgelegen iPhones zoekt om mee aan de slag te gaan.

U kunt AirDrop uitschakelen in het Control Center (veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm). Schakel AirDrop alleen in wanneer dat nodig is.

14. Schakel 3G, 4G uit

Als je zonder mobiele data kunt overleven maar nog steeds bereikbaar moet zijn, kun je 3G of 4G uitschakelen. Uw gegevensverbinding kan worden uitgeschakeld in het gedeelte Mobiel van Instellingen. Ga naar Instellingen> Mobiel (of Mobiele gegevens) en schakel Mobiele gegevens in om uit te schakelen.

Als je een iPhone hebt die 4G ondersteunt, kun je hier ook afzonderlijk 4G uitschakelen. We raden u aan dit te doen als u geen echt 4G-abonnement hebt.

Als u het niet gebruikt, zal het uitschakelen van mobiele gegevens de levensduur van de batterij verlengen. Dit heeft een voordeel ten opzichte van het gebruik van de vliegtuigmodus, omdat u alleen het cellulaire gegevensgedeelte van uw signaal uitschakelt, bijvoorbeeld EDGE, 3G, 4G of LTE.

Normaal gesproken ontvangt je iPhone twee signalen tegelijk: één voor oproepen en sms en één voor gegevens. Nu ontvangt het alleen het signaal voor oproepen en sms – wat betekent dat je nog steeds bereikbaar bent, je kunt gewoon niet op Facebook bladeren (tenzij je toegang hebt tot een Wi-Fi-netwerk).

Je moet ook opmerken dat, volgens Apple Genius Scotty Loveless, de signaalsterktemeter op de iPhone alleen de signaalsterkte voor de niet-gegevensverbinding toont, wat betekent dat je iPhone 2-3 punten kan weergeven, maar in werkelijkheid een erg slechte 3G-waarde heeft of LTE-verbinding, waardoor uw iPhone in de zware zoekmodus gaat.

15. Verlaag het volume

Het zal je misschien verbazen, maar de volume-instelling heeft ook invloed op de levensduur van de batterij, dus als je muziek of ander geluid van je telefoon afspeelt, zet je het volume lager met de volumeknoppen.

Natuurlijk kunt u de batterij sparen door geen muziek af te spelen of kunt u overschakelen naar een hoofdtelefoon, die niet zoveel stroom nodig heeft als de interne luidsprekers van de iPhone. Merk op dat de muziekequalizer ook verrassend veel vermogen in beslag neemt.

Tik op Instellingen> Muziek en zorg dat EQ is uitgeschakeld.

16. Schakel de trilfunctie uit

Ga naar Instellingen> Geluiden en schakel beide trilopties uit, want je apparaat rammelt rond als een gek wanneer een hoop berichten binnenkomt en de batterij raakt snel leeg.

Er zijn tientallen irritante jingles waaruit je kunt kiezen om aan de wereld aan te kondigen dat iemand je zojuist een bericht heeft gestuurd zonder de bijbehorende vibratie.

17. Schakel enkele visuele effecten uit

Ervan uitgaande dat u niet lijdt aan een vorm van bewegingsziekte of evenwichtsaandoening, kunnen de verschillende 3D-effecten die voor het eerst werden geïntroduceerd in iOS 7 u opwinden.

Deze mooie Parallax-effecten die ervoor zorgen dat je pictogrammen en meldingen over het behang lijken te zweven, zien er misschien goed uit, maar ze maken constant gebruik van de grafische processor van je iPhone en verbruiken daarvoor veel van de batterij dat je waarschijnlijk zou kunnen gebruiken voor dat laatste half uur gebruik van je iPhone op een lange reis naar huis.

Een ding dat u kunt doen, is overschakelen naar statische in plaats van dynamische achtergrond – de achtergrond, voor het eerst geïntroduceerd in iOS 7, die beweegt terwijl u uw telefoon kantelt. Dit zal de krachtafvoer een beetje verminderen. Wanneer u een nieuwe achtergrond instelt, tikt u op ‘Perspectiefzoom: aan’ om deze uit te schakelen.

U kunt ook naar Instellingen> Algemeen> Toegankelijkheid> gaan en Beweging verkleinen inschakelen om alle parallaxeffecten tijdelijk uit te schakelen. Merk op dat dit veel systeemzoomeffecten zal vervangen door cross-fades die er niet zo mooi uitzien, maar misschien net die extra paar minuten stroom opeveren die je nodig hebt.

18. Vermijd spellen en krachtige apps

Het ligt voor de hand om te zeggen dat de batterij van je iPhone sneller leeg is naarmate je je telefoon vaker gebruikt, maar de snelheid waarmee het van 100 procent naar niets valt, hangt helemaal af van welke apps je gebruikt.

Sommige apps branden uw batterij veel sneller leeg dan andere. Zwaar gebruik van de processor en GPU, voor 3D-spellen, of de GPS-chip, voor kaarten en locatiegebaseerde apps, kost bijvoorbeeld meer energie dan het lezen van inhoud in iBooks.

Als u games speelt met rijke, gedetailleerde beelden, zoals Infinity Blade, of 3D-racegames zoals CSR Racing, raakt de batterij van uw iPhone snel leeg. Dus als u niet kunt opladen en wacht op een belangrijk telefoontje, is het spelen van dit soort games geen goed idee als uw batterijniveau al laag is.

Als je onderweg naar huis bent en weinig vermogen hebt, zal het lezen van apps zoals Kindle of Instapaper je batterij niet snel leeg maken.

Het zou echter waarschijnlijk geen slimme zet zijn om je favoriete tv-serie te bekijken of, erger nog, de nieuwste 3D-game-blockbuster. In feite maken zelfs vrij eenvoudige games vaak gebruik van complexe 3D-trucjes, dus vermijd ze volledig wanneer je batterij in het rood staat.

19. Minimaliseer het gebruik van de camera

Is het niet altijd zo dat de batterij op uw iPhone opraakt, net zoals u de perfecte opname maakt tijdens een avondje uit met uw vrienden?

Als de batterij bijna leeg is, moet u het gebruik van uw Camera-app tot een minimum beperken en absoluut voorkomen dat u de flitser gebruikt.

20. Schakel Spotlight uit

Net als op de Mac werkt Spotlight in iOS voortdurend op de achtergrond, waardoor uw gegevens worden geïndexeerd, zodat u deze later gemakkelijk kunt terugvinden.

Meestal is dat geweldig, maar niet als je te weinig vermogen hebt. Instellingen> Algemeen> Zoeken in Spotlight stelt u in staat enkele of alle Spotlight-categorieën uit te schakelen.

21. Berichtencentrum

Ook Instellingen> Meldingen kan een bezoek waard zijn, hoewel er helaas geen algemene uitschakeling is. Als u bijna geen stroom meer heeft, kan het bewerken van meldingsinstellingen voor al uw apps stuk voor stuk mogelijk meer vermogen verbruiken dan dat het bespaart.

Telkens wanneer een melding wordt ontvangen, licht het scherm van de iPhone op en speelt het een geluid af, dat energie gebruikt. Elk bericht maakt je apparaat 5 tot 10 seconden lang wakker en dat kan, als je elke dag veel meldingen krijgt, een klein percentage van je dagelijkse batterij verbruiken.

We kunnen leven zonder updates over Words With Friends, dus het is verstandig om meldingen voor niet-kritieke apps uit te schakelen (overigens waren het de blijvende meldingen in die app die ons ertoe brachten om deze uiteindelijk te verwijderen).

Als je meldingen wilt stoppen, ga je naar Instellingen> Meldingen en scrol je naar beneden. Ongeveer halverwege de pagina, onder het INCLUDE-gedeelte, ziet u een lijst met ingebouwde apps van de iPhone, evenals apps van derden op uw toestel geïnstalleerd.

Tik op alles waarin u niet bent geïnteresseerd en selecteer de optie Geen om te voorkomen dat deze meldingen verzendt om u op de hoogte te stellen. U kunt ook apps uit het Berichtencentrum verwijderen door de dia in toon in Berichtencentrum uit te schakelen.

22. Stop push email

U kunt uw telefoon zo instellen dat deze e-mail pusht zodra deze op de server arriveert. Dit is handig als u nooit een e-mail wilt missen en u tijd kunt besparen omdat u al uw e-mails kunt zien zodra u de Mail-app opent. Maar als je iPhone bijna leeg raakt, is het het beste om alleen nieuwe e-mails te downloaden wanneer je ze echt nodig hebt.

Push peilt constant naar de server, dus als je een nieuwe e-mail ontvangt, weet de iPhone het meteen. U kunt zelfs een melding krijgen telkens wanneer u een e-mail ontvangt.

Als je niet elke keer hoeft te weten dat een e-mail aankomt, druk je op Push off. Tik op Instellingen> E-mail> Contacten, Agenda’s en tik op Nieuwe gegevens ophalen en druk op Uit.

U kunt er in plaats daarvan voor kiezen om uw e-mails met bepaalde tussenpozen op te halen. Push-gegevens gebruiken voor e-mail gebruikt veel meer gegevens (en kracht) dan Fetch. Kies uit Every 15 Minutes, Every 30 Minutes, Hourly of Manually, zodat u alleen e-mails kunt pakken wanneer u daarvoor kiest.

Als u push-e-mail gebruikt, stopt uw ​​telefoon niet, vooral als u een Exchange-e-mailaccount hebt, zodat u kunt verwachten dat de levensduur van de batterij ernstig wordt belemmerd.

23. Verwijder meerdere e-mailaccounts

Meerdere e-mailaccounts verbruiken meer van uw kostbare levensduur van de batterij. Probeer al uw verschillende accounts samen te vouwen in slechts één e-mailservice en verwijder vervolgens de extra’s door op Instellingen> Mail, Contacten, Agenda te tikken en een account te kiezen en op Account verwijderen te tikken.

In het geval van Gmail kunt u bijvoorbeeld Mail uitschakelen, maar uw Gmail-agenda gesynchroniseerd houden.

24. Schakel iCloud uit

Evenzo, als je dat laatste beetje batterij langer wilt laten meegaan, schakel dan alles uit dat je niet via iCloud hoeft te synchroniseren.

iCloud gebruikt een flinke hoeveelheid gegevens en stroom, dus u kunt de levensduur van de batterij verlengen door ongebruikte functies uit te schakelen. Tik op Instellingen> iCloud en schakel alles uit dat u niet echt gebruikt: u hebt bijvoorbeeld uw Safari-bladwijzers misschien niet nodig op de iPhone.

iCloud-back-up werkt alleen wanneer de telefoon is aangesloten, zodat u deze kunt inschakelen.

26. Schakel automatische tijdzone uit

De iPhone kan de tijd automatisch bijwerken, afhankelijk van waar u zich in de wereld bevindt. Omdat de iPhone via Locatieservices de juiste tijd bepaalt, gebruikt deze een kleine hoeveelheid stroom. Tik op Instellingen> Algemeen> Datum en tijd en wijzig Automatisch instellen op Uit.

27. Kijk naar locatievoorzieningen

Meestal zorgt niet het iOS zelf ervoor dat de batterij van de iPhone of iPad snel leegloopt, maar alle apps die erop worden uitgevoerd.

Er zijn een aantal apps die locatieservices op je iPhone gebruiken en ze kunnen ook een rol spelen bij het leegmaken van je batterij. Het is nog frustrerender als het niet voor de hand ligt waarom sommigen van hen eerst moeten weten waar je bent.

Als u wilt voorkomen dat apps Location Services gebruiken, tikt u op Instellingen> Privacy> Locatievoorzieningen en schakelt u Locatieservices helemaal uit, of schakelt u apps uit die u niet nodig hebt om toegang te krijgen tot uw GPS.

28. Schakel Hey Siri uit

Zelfs Siri kan de levensduur van de batterij wat verzwakken, en vooral de Hey Siri-functie moet worden uitgeschakeld als u een betere batterijlevensduur wilt. Ga naar Instellingen> Siri en zorg ervoor dat Hey Siri niet is ingeschakeld.

Niet bekend met Hey Siri? Als die functie is ingeschakeld, luistert het naar de zin “Hey Siri,” en wanneer het dit hoort, schakelt Siri in en bereidt het zich voor op binnenkomende opdrachten. Dat klinkt misschien geweldig (en dat is het ook!), Maar constant luisteren naar de magische uitdrukking zal de levensduur van de batterij beïnvloeden.

Om precies deze reden werkte Hey Siri alleen als uw apparaat op een lader was aangesloten, maar – grotendeels dankzij de populaire vraag – stelde Apple dat als vereiste in een iOS-update. Goed nieuws, maar iets om op te letten als de levensduur van de batterij een zorg is.

29. Schakel achtergrond-app-vernieuwing uit

Vóór iOS 7, als je tussen apps wisselde door tweemaal op de startknop te tikken, zou de oude app in bevroren status worden gezet, met beperkte toegang tot systeembronnen. iOS 7 stond toe dat achtergrond-apps periodiek hun gegevens vernieuwden, net als iOS 8, iOS 9 en iOS 10, dus wanneer je de app opnieuw opent, zie je meteen de nieuwste updates.

Dit kan onder bepaalde omstandigheden handig zijn, maar het grootste deel van de tijd verspilt u gewoon verwerkingskracht en app-updates voor het bijwerken van apps die u niet echt belangrijk vindt.

Als u het maximale uit uw batterij wilt halen, helpt het uitschakelen van Background App Refresh. Ga naar Instellingen> Algemeen> Vernieuwing achtergrondapp. Hier kunt u Background App Refresh helemaal uitschakelen of de lijst app-per-app opnieuw snoeien.

30. Schakel app-updates uit

Een andere functie die in iOS 7 werd toegevoegd, was de mogelijkheid om apps te laten bijwerken zonder dat je ze dit handmatig moest vertellen. De functie blijft in iOS 10, 9 en 8.

Het is een handige functie die betekent dat apps altijd up-to-date zijn, maar uw batterij kunnen laten leeglopen. Sommige mensen geven er ook de voorkeur aan om geval per geval bij te werken, aangezien een ontwikkelaar een app soms bijwerkt op een manier die de gebruikerstevredenheid vermindert.

Gelukkig kun je voorkomen dat apps automatisch worden geüpdatet. Schakel automatische updates uit in Instellingen> iTunes en App Store, blader naar Automatische downloads en schakel Updates uit. Als u besluit om een van deze instellingen voor Automatische downloads aan te laten, zorg er dan voor dat de omschakeling voor ‘Gebruik mobiele gegevens’ niet is ingeschakeld als u beperkte gegevens hebt.

31. Toon het batterijpercentage

Als u uw batterijniveau in de gaten wilt houden, is het misschien gemakkelijker om een percentage weer te geven dan een balkpictogram. Als u wilt zien hoeveel lading u nog hebt als percentage, gaat u naar Instellingen> Batterij en activeert u Batterijpercentage. Nu krijgt u een preciezere weergave van het leven dat uw apparaat nog heeft.

Alle apparaten zullen waarschuwen wanneer uw batterijlevensduur 20 procent en vervolgens 10 procent bedraagt; Houd er ook rekening mee dat, zelfs als uw batterij nog enkele procenten bevat, uw apparaat mogelijk toch automatisch wordt afgesloten, dus doe niets te belangrijk wanneer uw iPhone of iPad naar adem snakt.

Apple Genius Loveless waarschuwt wel dat sommige mensen zo bezorgd zijn over het batterijpercentage dat ze steeds op hun iPhone aansteken om het te controleren, en elke keer als ze hun telefoon ontwaken, sterft er een beetje stroom.

32. Kalibreer

Als je ondanks al deze tips probeert om de levensduur van je batterij te verlengen, maar je wint er geen batterij duur mee – misschien gaat je iPhone-batterij in slechts enkele minuten van 17 naar 2 procent – dan heeft uw iPhone of iPad mogelijk een batterijkalibratie nodig.

Apple raadt aan om de batterij van je iPhone of iPad periodiek volledig leeg te maken en vervolgens op te laden totdat deze helemaal vol is. Dat is tot 0 en tot 100 procent. Doe dit minimaal een keer per maand.

Dit proces, dat kalibratie wordt genoemd, helpt uw apparaat de levensduur van de batterij nauwkeuriger in te schatten. Door je batterij te kalibreren weet je zeker wanneer je de batterij moet opladen, maar de procedure zelf zorgt er niet voor dat de batterij zelf langer meegaat.

33. Hoeveel batterijduur heb je nog over?

Frustrerend genoeg is er geen eenvoudig antwoord op deze vraag. In iOS 8 begon Apple gebruikers toe te laten om te zien welke apps de grootste batterijvreters zijn en je kunt natuurlijk het percentage resterende batterijcapaciteit zien.

Je kunt ook zien hoe lang je telefoon zonder opladen is gebruikt en hoeveel van die tijd je de iPhone hebt gebruikt, maar hij kan je niet vertellen hoeveel uur je nog hebt.

Dit komt waarschijnlijk omdat de resterende levensduur van de batterij geheel afhankelijk is van wat u van plan bent met uw iPhone te doen. Als Apple je vertelde om twee uur te verwachten en je daarna een filmpje bekijkt, zou je waarschijnlijk zonder batterij zitten voordat de film afgelopen was.

Er zijn echter apps van derden die u enige aanwijzingen kunnen geven over de resterende levensduur van de batterij.

Een dergelijke app is BatteryDoctor (voorheen BatterySaver) van KS Mobile. Deze tool biedt een breed scala aan systeemaanpassingen, met een speciale focus op het besparen van de levensduur van de batterij.

Het hoofdscherm van de app geeft een schatting van de levensduur van de batterij op basis van wat op de achtergrond wordt uitgevoerd en van uw huidige systeeminstellingen. Als u enkele van de tweaks uitvoert die door de app worden voorgesteld, ziet u dit cijfer omhoog komen.

Toen we bijvoorbeeld de Vliegtuigmodus inschakelden, kregen we ongeveer een uur batterijduur – de resterende levensduur van de batterij veranderde van 8 uur, 17 minuten naar 9 uur, 21 minuten.

Tik op Optimaliseren om een ​​overzicht te zien van hoe lang je iPhone kan duren als je bepaalde services afsluit, zoals het uitschakelen van wifi of gps, of het verminderen van de helderheid.

Tik op Overblijven voor meer informatie over hoeveel tijd je nog hebt om bepaalde taken uit te voeren, surfen op het web via wifi of surfen op 3G, gesprekstijd, video afspelen, foto’s maken en meer.

34. Moet je je iPhone aangesloten laten?

Wanneer u aan het werk gaat, sluit u dan uw iOS-apparaten aan, zodat ze netjes zijn opgeladen op het moment dat het tijd is om naar huis te gaan?

In principe zou dit moeten betekenen dat uw iPhone (en iPad) altijd voldoende stroom hebben om u door het woon-werkverkeer te helpen. Maar kan deze praktijk van het voortdurend opladen van de iPhone leiden tot schade aan de levensduur van de batterij?

Er is wat discussie hierover. De iPhone is ontworpen om te stoppen met het opladen van de batterij als de batterij volledig is opgeladen, dus dit zou inhouden dat de batterij niet als zodanig kan worden ‘overladen’.

We weten echter uit onze ervaring met laptops die te allen tijde aangesloten zijn gebleven dat het vermogen van de batterij om een lading aan te houden na verloop van tijd lijkt te zijn uitgeput.

Het beste advies is om ervoor te zorgen dat u uw batterij minimaal één keer per maand tot nul laat leeglopen als u ervoor wilt zorgen dat u een goede levensduur van uw batterij krijgt.

35. Schakel uw apparaat uit

Dit is een laatste redmiddel, maar als je een iPhone nodig hebt om een weekend of een stroomuitval te overleven, en de reden waarom je de voeding hebt ingeschakeld, is dit alleen van essentieel belang, schakel het apparaat uit wanneer je het niet gebruikt.

Ten eerste, dat zal je niet laten verleiden om nog een keer snel op Candy Crush te gaan; ten tweede zorgt het er ook voor dat zelfs achtergrondtaken niet langzamerhand kracht gaan gebruiken. Om uw iOS-apparaat uit te schakelen, houdt u de slaapknop een paar seconden ingedrukt en sleept u vervolgens over ‘slide to power off’.

Houd er echter rekening mee dat als u slechts een paar procent van de batterij over heeft, uw iPhone mogelijk niet opnieuw wordt ingeschakeld als u hem uitschakelt. Schakel dus in die omstandigheden over naar de vliegtuigmodus.

36. Koop een battery pack

Als u na al deze tips nog steeds meer batterijlevensduur nodig heeft, moet u een extern batterijpakket of een case met een ingebouwde batterij overwegen. Er zijn veel op de markt die het overwegen waard zijn, zoals de Mophie Juice Pack Air die kan worden gebruikt om de iPhone langer te laten werken.

iOS12 Geruchten geven een voorproefje op de komende wijzigingen

Elk jaar is er een nieuwe software update van Apple. Dit jaar is dit de iOS12, we weten nog niet exact aan wat we ons kunnen verwachten. Maar er zijn een aantal gelekte bronnen waarin we een voorproefje kunnen zien van de komende update.

Als de geruchten waar zijn dan komen er veel nieuwe functies in deze iOS12. Eerst en vooral komen er apps die zullen werken op het totale ecosysteem van Apple (dus ook op Macs). Alsook een nieuwe gezondheid-app waarin ouders kunnen zien hoeveel tijd hun kinderen spenderen met hun tablet / telefoon. Er zullen ook nieuwe functies beschikbaar zijn in de animojis applicatie.

Alhoewel, zijn er een aantal functies die het niet hebben gehaald in de nieuwe iOS12. Verbeteringen zoals een herontwerp van het thuis scherm voor iPhone, iPad en CarPlay samen met een nieuwe foto applicatie die foto's aanbeveelt, hebben het niet gehaald in deze update. 

iphone x geruchten ios12

Bloomberg rapporteert in deze post dat de features zijn uitgesteld nadat Apple heeft beslist dat het zijn eigen interne processen voor het ontwikkelen en introduceren van nieuwe producten moet updaten. Zoals veel software bedrijven, heeft Apple een reputatie van het pushen van zoveel mogelijk features in een update. In de toekomst wil Apple een langere view nemen door het focussen op tweejaarlijkse updates voor iPhone en iPad in plaats van de grote jaarlijkse updates. Alhoewel Apple nog steeds zijn software jaarlijks zal updaten zullen de ingenieurs een kans hebben om updates terug te pushen naar het jaar erna als ze niet klaar zijn. Dit zou moeten leiden tot een meer afgewerkte ervaring voor de eindgebruiker als er meer tijd is om aan de details te werken. Zodat Apple zijn hoge reputatie tot stand kan houden.

Craih Federighi heeft vorige maand deze nieuwe strategie voorgelegd aan zijn technisch team, volgens een bron die met Bloomberg sprak. het team krijgt nu meer tijd om aan nieuwe functies te werken en om ervoor te zorgen dat de infrastructuur die het systeem ondersteunt sterk en veilig genoeg is om voortdurende ontwikkeling te ondersteunen. Als zodanig moeten de functies die we verwachten van de geruchten van de iOS 12 beter gepolijst zijn dan bij eerdere releases - ondanks het feit dat we misschien een minder revolutionaire versie met iOS 12 zullen zien dan we bij vorige versies zagen.

Volgens een van de bronnen van de iOS 12-geruchten rond ontwikkeling, 'Deze verandering is omdat Apple begint te beseffen het zijn targets dat het gepland heeft niet kan halen en daarom zijn strategie moet veranderen". Deze nieuwe strategie herkent de problemen van hun oud agressief schema. Hierdoor zal dit leiden tot minder stress voor de ingenieurs en uiteindelijk leiden tot een betere iOS-omgeving.
 
De geruchten van iOS 12 over een minder veelzijdige update wijken sterk af van de eerdere filosofie van Apple, met meer nadruk op verfijning in plaats van het pushen van feature na feature. Sommige Apple-software is vatbaar geworden voor fouten, waarbij sommige van die kritieke beveiligingsfouten zijn die snelle patching vereisten. Door de extra tijd te nemen om de functies te ontwikkelen die we van deze geruchten in iOS 12 te zien krijgen, kan Apple proberen te verhelpen om problemen op te lossen die het gevolg zijn van een voortijdige release.

Over het algemeen vertegenwoordigen de iOS 12 geruchten over ontwikkeling een grote culturele verschuiving voor het bedrijf. Belangrijker dan het nieuws over nieuwe functies is, het nieuws dat Apple naar het complete plaatje kijkt en de overkoepelende ervaring van een iOS-product op de eerste plaatst zet in plaats van update na update te pushen en vervolgens patch na patch moeten uitbrengen om de problemen met eerdere releases op te lossen.
 
Hoewel de geruchten van iOS 12 interessant zijn om te overwegen, is de aanstaande versie van iOS 11.3 veel directer. Apple heeft veel werk verzet bij de lancering van deze nieuwe update, gelet op het public relations fiasco waarmee ze te maken hebben gehad met het vertragen van oudere iPhones. Vanwege het probleem van het ouder worden van batterijen, had Apple zich afgesnoerd over iOS-apparaten om willekeurige crashes te voorkomen. Hun gebrek aan transparantie met betrekking tot de praktijk had enkele grote problemen veroorzaakt voor het bedrijf, waardoor ze zich publiekelijk verontschuldigden, de prijs van batterij vervangingen verlaagden en een batterij beheerfunctie in deze aankomende update implementeren.

De iOS 12-geruchten laten een aantal veranderingen zien in het Apple-ecosysteem waardoor het meer verbonden wordt op meerdere platforms, maar veel mensen kijken uit naar het vermogen om meer controle te nemen over de gezondheid van hun telefoon. Door de levensduur van telefoons te verlengen - mits mensen bereid zijn het risico te nemen van een crashend apparaat - kan Apple wat goodwill terugwinnen en zichzelf op een meer solide ondergrond begeven.

Insert Image

iPhone 8 en iPhone X zijn de Snelste Telefoons

Het 'Bionic' gedeelde in de naam van Apple's A11 Bionic chip is niet alleen voor de show. Het is de krachtigste processor dat ooit in een mobiele telefoon gestopt is.  

Tom's Guide heeft de chip (die je kan terugvinden in de iPhone 8, iPhone 8 plus en de iPhone X) getest met synthetische benchmarks en andere test omgevingen, en het verslaat elke Android phone die ze ooit hebben getest.

Een snelle indruk: De A11 Bionic is een 6 core CPU, met 2 performance cores die een prestatieverhoging van 25% beloven en 4 high-efficiency cores die een verbetering van 70% beloven ten opzichte van de A10 Fusion-chip van de iPhone 7. Last but not least is een door Apple ontworpen GPU die zou moeten 30% sneller zijn dan de voorganger.

Geekbench 4

Tom's Guide is begonnen met het testen van de iPhone 8, iPhone 8 plus en iPhone X met Geekbench , dit meet de algemene prestatie. 

De iPhone 8 verslaat de Samsung's Galaxy Note 8 die momenteel gezien is als de snelste android smartphone op de markt. In de multi core deel van de test, heeft de iPhone 8 10,170 dat is 54% sneller dan de Samsung Galaxy Note 8 met 6564. De iPhone X scoorde 10,357 op dezelfde test. 

Het meest opmerkelijke aan de tests is dat de iPhone 8 zelfs de 13-inch Apple Macbook Pro met een 7de generatie i5 processor verslaat. Is geekbench 4 wel gemaakt om smartphones te vergelijken met computers?

Volgens de oprichter van Geekbench, John Pool, “het korte antwoord is ja, de scores zijn vergelijkbaar over verschillende platformen, dus als de iPhone 8 een hogere score heeft dan de i5, dan is de iPhone 8 sneller dan de i5”.

Alhoewel, Poole zei wel dat het belangrijk is om te weten dat laptops beter zijn in het leveren van duurzame prestatie over een langere periode, in tegenstelling tot kortere maximale burstprestaties die benchmarks als Geekbench 4 zijn ontworpen om te meten. Met andere woorden, de iPhone 8 heeft gewoonljik geen thermische- en warmteafvoer nodig om uw laptop te vervangen.

Geen idee wat de prijs is van de nieuwste iPhone?
Vergelijk makkelijk prijzen van de volgende modellen:

3DMark IceStorm Test

De volgende test dat ze bekeken hebben is de 3DMark, deze test bekijkt de grafische prestaties. De iPhone 8 scoorde 62,532, en de iPhone 8 Plus zelfs hoger, 64,412. Vergelijk dat met de Galaxy Note 8's score van 39,834 en de OnePlus 5's score van 39,576. 

Video Editing 

Als je je afvraagt wat dit nu allemaal betekent, hebben we goed nieuws voor de kopers van een iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X, en slecht nieuws voor al de rest. Om de echte werking te laten zien van de nieuwe chip van Apple heeft Toms Guide de A11 chip echt uitgebuit. Ze hebben een 4K video opgenomen vanop een drone, met een iPhone 8, Galaxy Note 8 en de Galaxy S8+, Dan extra transities en effecten teoegevoegd aan de video om het erna te exporteren en de video op te slaan. 

De iPhone 8 en de iPhone X deden er 42 seconden over, terwijl het voor de Note 8 meer dan 3 minuten duurde. The Galaxy S8+ heeft er meer dan 4 minuten over gedaan. 

Groot Bestand Openen? 

Hoe gaat het bij het openen van grote bestanden? Toms Guide heeft  een 5.1 MB PDF bestand gedownload naar de iPhone 8 en de Galaxy Note 8 en ze beide geopent met hun originele file managers (de apple files app en de my files app). Gemiddeld was de iPhone 8 onder de 0,8 seconden, terwijl de Note8 er gemiddeld 6.41 seconden over deed.

De iPhone 8 opende ook meer 'demandig' applicaties sneller dan zijn voorgangers en door de beste Android telefoon op dit moment, alhoewel deze verschillen minder dramatisch waren. Het duurde ongeveer voor de iPhone 8 11 seconden om het spel injustice 2 te laden in vergelijking met 14.53 seconden voor de iphone 7 Plus en 19 seconden voor de Note 8. 

Natuurlijk, zijn er verschillende mogelijkheden om prestatie van een telefoon te meten, maar gebaseerd op de testresultaten van Tom's Guide kunnen we makkelijk zeggen dat de nieuwe iPhone 8 en iPhone X de snelste telefoons zijn die ooit zijn gemaakt.

Als je het volledige artikel in het Engels wil lezen ga hier naar Tom's Guide


Afbeeldingen van Tom's Guide.